Оксана Бучко

Тернополянам спростять доступ до бази даних

app_services_650x410

«План заходів та дій з реалізації принципів Міжнародної Хартії відкритих даних» затвердили на засіданні виконкому Тернопільської міськради 23 січня. Це передбачає створення електронного сервісу відкритих даних, що не лише покращить якість інформування та оперативне оновлення бази даних, а й забезпечить зворотній зв’язок із громадянами.

У перспективі ресурс можуть поширити на інші міста.

Попередньо, 18 жовтня 2017 року на засіданні виконавчого комітету затвердили Стратегію відкритих даних на 2017-2018 роки, над створенням якої працювали працівники міськради, Центру громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі та проекту TAPAS - Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послугах.

До слова, Міжнародна хартія відкритих даних - документ, який містить найкращі методики оприлюднення урядових відкритих даних, які реалізовувались у світі. Документ затверджено у 2015 році. Україна приєдналася до Хартії у 2016 році. На даний час принципи міжнародного документу впроваджуються у Львові, Дрогобичі, Вінниці, Чернівцях та Дніпрі, а з 2019 року - у Тернополі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео