Тамара Коблик

На Тернопільщині ексгумували рештки двох воїнів УПА (фото)

Ексгумовані останки Героїв визвольної боротьби перепоховають на кладовищі у Лідихові

У лісовому масиві Гущак між селами Лідихів та Старий Почаїв на Тернопільщині, фахівці Меморіально-пошукового центру «Доля» провели ексгумацію останків двох вояків УПА, які загинули в бою з військами НКВД 29 листопада 1944 року. Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів керівник центру Святослав Шеремета.

Ексгумовані останки Героїв визвольної боротьби перепоховають на кладовищі у Лідихові. Ще 10 останків загиблих у згаданому бою воїнів УПА, фахівці КП «Доля», ексгумували у 2021 році та урочисто перепоховали на кладовищі у Лідихові минулого року за участі військових, почесної варти, громадськості та влади.

Характерно, що серед списку загиблих 29 листопада 1044 року Героїв УПА є представники трьох областей, колишніх Радивилівського району Рівненської області, Почаївського району Тернопільської області і Бродівського району Львівської області.

Таким чином, на території Почаївської громади створюємо важливе місце пам'яті Героїв УПА, - поділився Святослав Шеремета. - Дякую за співпрацю Тернопільському обласному центру охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини, Меморіалу Південна Волинь та Почаївській територіальній громаді.

Читайте також: На кладовищі у Тернополі триває ексгумація останків радянських солдатів (відео)

Фото зі сторінки Святослава Шеремети у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео