Віра Олександрович

На будівництво Північної об’їзної Тернополя дадуть близько 600 млн грн (фото, відео)

Місцеві дороги планують продовжувати ремонтувати на Тернопільщині у 2019 р. Лише із державної казни наш край очікує отримати на це субвенцію у розмірі 393 млн грн.

Це – кошти на утримання, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Про це нещодавно розповів голова обласної держадміністрації Степан Барна під час засідання колегії ОДА.

– На поточний і середній ремонт місцевих доріг ми спрямуємо щонайменше 240 млн грн, – додає він. – І це – майже на 70 млн грн більше, ніж у минулому році. Ми матимемо підґрунтя говорити про початок змін у стані місцевих доріг.

Нагадаємо, упродовж 2-х років дорожня галузь Тернопільської області переживає сплеск. Уже вдалося повністю відновити покриття на кількох державних дорогах. Зокрема, упродовж 2017-2018 рр. здійснили поточний середній ремонт усієї протяжності доріг М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська, Р-41 обхід Тернополя, М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (до Підволочиська). Також почали лагодити трасу М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече – із Тернополя до Кременця. Завершити останні кілометри у цьому напрямку планують саме у 2019 році.

Гості
Гості

– На дорожнє господарство державного значення ми плануємо витратити щонайменше 1,5 млрд грн, – розповідає він. – Лише на будівництво Північної об’їзної Тернополя будемо мати близько 600 млн грн. Це – кошти Європейського інвестиційного банку.

Серед пріоритетних туристичних напрямків – траса до Карпат, тобто а/д Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль. Поточний середній ремонт цього шляху дозволить туристам значно економити час і скоротити кілька десятків кілометрів, рухаючись у гори.

– Але в цьому плані є дуже важливим фактор співпраці, – наголошує очільник. – Важливе розуміння того, що проблематика області – це не є лише головний біль ОДА. Без комплексного розуміння цих речей нам не обійтися.

Колегія
Колегія

До слова, під час колегії ОДА розглянули кілька гострих для громади краю питань. Про це докладно можна прочитати ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео