Віра Олександрович

Через край уже вихлюпуються емоції у жителів Білої, що під Тернополем (фото, відео)

Біла_ф

Громадські слухання жителів села Великий Глибочок щодо розгляду проектів рішень, що плануються до реалізації на території Білецької об’єднаної територіальної громади, розпочнуться о 15.00 у неділю, 3 березня.

Людей скликають у приміщенні Будинку культури с. Великий Глибочок за адресою: проспект Т. Шевченка, 16. Про це йдеться в оголошенні, яке оприлюднили на сайті громади.

Що цікаво, ініціаторами проведення таких громадських слухань виступили депутати Білецької сільської ради. Для реєстрації усім охочим бути присутніми необхідно пред’явити документ, що засвідчує особу. Прийти, напевно, планують чимало людей, адже на засіданні планують розглянути кілька надважливих питань:

- «Про клопотання КНП ТРР «Тернопільська центральна районна лікарня» (листи №71, 72, 73 від 04.02.2019 р.) про надання дозволу на розробку трьох проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування для обслуговування будівель лікарні та аптеки»;

- «Про перспективи реорганізації комунального підприємства КП «Великоглибочецьке» та внесення змін до Статуту комунального підприємства;

- «Про проект Статуту Білецької ОТГ».

Снимок_Качунь
Снимок_Качунь

Втім, ці збори ще не відбулися, а емоції у жителів Білої вже вихлюпуються через край. Про це свідчать дописи у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук». Найкатегоричнішим був Юрій Качунь.

Цитуємо:

«Мене «РОЗРИВАЄ», як можна прийняти рішення «Про затвердження порядку організації і проведення громадських слухань у Білецькі ОТГ», не вивчивши його, не ознайомивши депутатів із проектом рішення (переглянувши відео сесії на 1 год. 30 хв ви зрозумієте мої слова)? Сьогодні маємо результат…»

Чоловік насамперед обурився, що у с. Великий Глибочок «запрошений Білецький сільський голова, не кажучи вже про мешканців інших сіл громади». Тобто цілком вірогідно, що самого Юрія Качуня на ці слухання з оператором не допустять.

- Я маю надію, що мені вдасться це зробити, щоб і ті, хто не може бути присутній – побачили весь процес, - пише чоловік. - До слова, на офіційному сайті громади сторінка сільський голова - порожня. У мене виникає питання: «ХТО КЕРУЄ ГРОМАДОЮ?!».

Біла2
Біла2

Зважаючи на коментарі під дописом, у Юрія Качуня є як прихильники, так і противники. І це ще раз підкреслює, що у нещодавно утвореній громаді під Тернополем – далеко не все гаразд. Хоча від перших кроків керівництва ОТГ фактично залежить її майбутнє.

Снимок_Пилишок
Снимок_Пилишок

До слова, «Терен» докладно повідомляв читачам про перші сесії, що відбулися у Білецькій ОТГ. Про це можна прочитати ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із групи «Мешканці с. Біла Тернопільського району»

Вибір читачів за тиждень

Відео