Віра Олександрович

Щoб з’ясувати правду, тернополяни направили за кордон 4 запити

стоп

Через митні правопорушення до бюджету на Тернопільщині надійшло майже 130 тис. грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж січня-лютого 2019 року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 23 протоколи про порушення митних правил, - звітують у податковій. - Із них 20 - стосувалися перевищення встановленого Митним кодексом строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до митного органу призначення, митних або інших документів на ці товари, транспортні засоби не більш як на одну добу строку доставки товарів або більш як на 10 діб.

Решта протоколів, за словами фахівців, склали через перевищення строку тимчасового вивезення товарів, діями, спрямованими на зменшення митних платежів, а також - зберіганням товарів, ввезених на митну територію України із приховуванням від митного контролю.

- Від початку року за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці, до Державного бюджету України перерахували 129 тис. грн, - уточнюють фахівці. – На митниці розглянули 21 справу про порушення митних правил і винесли постанови про штрафи на загальну суму 46,7 тис. грн. Окрім того, до суду передали 3 справи про порушення митних правил.

Із метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю і митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних направили 4 запити.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео