Тернопіль має на кого рівнятися

клопотенко

Дитячі страждання через шкільні обіди можуть припинитися, якщо тернополяни візьмуть на замітку досвід однієї із шкіл Жмеринки.

Ще у січні цього року йшла мова про новий рецептурний збірник відомого українського шеф-кухаря, кулінарного експерта Євгена Клопотенко. Тоді інноватор запропонував близько 110 найменувань страв простого приготування для шкільних їдалень. Але пройшов час, а кардинально змінювати радянські усталені меню ніхто і не взявся.

Нещодавно чоловік оприлюднив «пост вдячності» однієї підписниці у Instagram, де жінка розповіла про старання кухарів жмеринської їдальні.

- Другий день харчуємо дітей за новою системою. Діти у захваті. У них, нарешті, з’явилась можливість обирати самостійно страву, яку хочуть вони, а не дорослі. Як результат – тарілки практично чисті, - пише вона. – Не легко прийшлось кухарям. Вони взагалі з початку не вірили, що з цього щось вийде. Але сьогодні самі отримували задоволення від ажіотажу в їдальні. Ми – щасливі, що наважились на такий крок! Дякуємо за ваш проект. Він неймовірний!

На що Клопотенко відповів:

- Все, більше ніякі виправдання не працюють. Доки у великих містах кажуть, що перейти на нове харчування «складно», «неможливо», «немає необхідних продуктів» та все інше, Жмеринка годує школярів нагетсами, салатом табуле, мінестроне, мусакою, бланманже та буряковими панкейками. Вони просто відкрили наш збірник рецептур та почали готувати. Бо продукти звичайні. Спеціальне обладнання не потрібно. Надприродні навички теж. Нарізати, змішати, запекти/зварити/посмажити. Єдине, що відрізняється - принципи. Замість їжі для виживання виходить їжа, яка викликає бажання жити.

Хочете змінити харчування у своїй школі? Не чекайте дива. Все залежить від вас. Ми з командою створили безкоштовний інструмент зі 110 можливими варіантами покращення життя. Вам лише потрібно ним скористатися. Просто зайти на cultfood.info, завантажити збірник рецептур, відкрити інструкцію з впровадження нового меню та діяти.

Якщо маленька Жмеринка змогла, то чим інші міста гірші?

Фото: з офіційного профілю Evgeniy Klopotenko у Instagram

Вибір читачів за тиждень

Відео