Оксана Бучко

Половина кращих випускників залишаються у Тернополі (фото, відео)

Тернополян, які отримали зі ЗНО 200 балів, нагородили на святковому засіданні сесії міськради 21 серпня. Їм вручили сертифікати на премію – 2000 грн. А також половина із них ще матиме 1000 грн щомісяця.

- Ми маємо шестеро 200-бальників із таких предметів – математика, хімія, біологія, - розповіла начальник управління освіти Ольга Похиляк. – Троє із них обрали для навчання наш медичний університет. Тож ми цінуємо таких студентів і мотивуємо їх фінансово – щомісячною премією 1000 грн.

Один із 200-бальників Петро Волошин розповів, що готуватись до тестів слід систематично. Хлопець відвідував репетиторів, щоб було легше з організацією процесу і контролем.

- Я брав участь в олімпіадах та готував наукові роботи з математики і фізики в Малій академії наук, - поділився Петро Волошин, випускник Української гімназії ім. І.Франка, який отримав 200 балів на ЗНО з математики. – Тож коли ЗНО – це не головна мета, то процес проходить ефективніше. Але все-таки не обійтись без рутинної систематичної роботи. Краще почати підготовку до ЗНО якомога раніше і не робити великих різких ривків, а повільні впевнені кроки. Працювати легше з репетиторами, які дадуть структуровану систему і проконтролюють процес підготовки.

Також нагородили кращих учнів.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео