Оксана Бучко

Тернополяни можуть скористатись порадами про навчання дітей від засновника AliExpress

01007a4t-8e63-779x446

Тернополянам, які виховують дітей, важливо зрозуміти значення навчання у садочках та початкових школах. Саме ці заклади засновник AliExpress Джек Ма вважає важливішими, ніж університети. Проблемою ж освіти він назвав невідповідність її переходу від індустріальної епохи до цифрової.

Джек Ма починав свою кар’єру із викладацької діяльності та планує незабаром повернутись у це русло.

– Я хочу повернутися до викладання не для того, щоб викладати в одному класі, а щоб змінити спосіб навчання і те, чого ми навчаємо, – пише Джек Ма. – Я хочу, щоб молоді люди були готові до майбутнього!

Він завітав нещодавно до Харкова, де поділився своїми міркуваннями щодо розвитку освіти в світі, пише  vseosvita.ua.

– Більшість речей, які ми вивчаємо і в який спосіб не призначені для індустріального періоду, – зазначив він. – Але світ рухається від індустріальної епохи до цифрової, в період інтернету. Машини будуть розумніші за людей. Машини будуть робити багато речей краще, ніж люди. Більшість людей хвилюються за технології. Вони занепокоєні штучним інтелектом, роботами. Я цими речами не переймаюсь. Я думаю, що люди будуть мудрішими. Ми можемо бути набагато кращими, якщо ми будемо себе краще підготовлювати.  

Ще одна річ, яка цікавить Джека Ма, це те, що сьогодні багато країн занадто сильно фокусуються на університетах – магістерській ступені і PhD.

– Я вважаю, що країни мають зосередитись на початкових, середніх школах і дитячих садочках, – каже він. – У нашій компанії ми витратили багато часу на розвиток своїх людей, але зараз важливо витрачати гроші на освіту в університетах, середній школі і коледжі. Я сподіваюсь, освіта у закладах вищої освіти пройде реформу. Сьогодні університети, які я відвідував, фокусуються на тому, щоб вкласти багато знань у студентів. Але я б хотів, щоб люди навчились бути людьми, бути креативними та інноваційними.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео