Віра Олександрович

Як тепер виглядає торгівля на ринках у Тернополі (фоторепортаж)

Основне

Два продуктових ринки запрацювали у Тернополі сьогодні, 13 травня. Втім, торгувати там наразі почали далеко не всі підприємці. І виглядають торговиці доволі незвично. 

Нагадаємо, рішення про надання дозволу на роботу ринків ухвалили під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації. Ще тоді прозвучало, що ринки відкриють частково. Зокрема, на Центральному ринку торгуватимуть м’ясом і ковбасними виробами, а на Шептицького – свіжими овочами і фруктами. 

Ринок1
Ринок1

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області, під контролем їхніх фахівців відновили свою роботу два найбільших продуктових ринки: «Центральний міський ринок» і ТОВ «ВІП-Маркет». 

Ринок7
Ринок7

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Адміністрація ринку спільно з підприємцями і продавцями облаштувала робочі місця, відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України. Інспектори Тернопільського міського управління, спільно із правоохоронцями перевіряють дотримання дистанцій, наявність захисних бар'єрів, засобів індивідуального захисту, проходження температурного скринінгу тощо. Також на ринках працюють лабораторії ветсанекспертизи, які перевіряють безпечність харчових продуктів...».

Ринок5
Ринок5

Чимало торгових місць ще пустують навіть у приміщенні Центрального ринку, що на вул. Живова. Більшість підприємців стримує відсутність громадського транспорту у місті. Мовляв, поки не буде автобусів і тролейбусів, а також приміського сполучення, не буде на ринку і покупців.

Ринок4
Ринок4

Продавці від покупців переважно відгородилися плівкою. Частково прикритим нині є і товар. Втім, охочих його придбати – негусто.

Ринок8
Ринок8

Нагадаємо, власники ринків самі несуть відповідальність за свою роботу, тому вони забезпечують температурний скринінг усіх відвідувачів.

Ринок6
Ринок6

Що цікаво, за словами міського голови Сергія Надала, за перший день роботи ринків представники контролюючих органів жодних порушень не виявили. Втім, фахівці і надалі ретельно стежитимуть за дотриманням санітарних і протиепідемічних норм усіма, хто торгує і купує на ринках. 

Ринок2
Ринок2

Ринок9
Ринок9

До речі, ринок «Оріон», що на вул. 15 Квітня, працювати поки що не буде. Очевидно, їхня адміністрація чекатиме на дозвіл для роботи торговців промисловими товарами. 

Фото зі сторінки Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео