Віра Олександрович

Спецтранспортом до місця роботи у Тернополі зможуть добратися всі (фото)

Гавришків2

Із 13 травня у Тернополі запрацюють два продуктових ринки. До того ж, із 14 числа спецтранспортом зможуть користуватися усі, кому треба добратися на роботу, а не тільки медики і комунальники.

Про це йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 12 травня (також читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

Штаб3
Штаб3

Отже, після тривалих нарад і підготовки у середу покупців нарешті будуть чекати торговці на Тернопільському центральному ринку і на овочевому ринку, що на вулиці Шептицького. Контролюватимуть там ситуацію як власне керівництво, так і фахівці Держпродспоживслужби. Окрім того, при в’їздах на продуктові ринки чергуватимуть медики і поліцейські, яких знімуть із уже не потрібних контрольно-пропускних пунктів.

– Ринки відкриються частково, – пояснює начальник міського управління Держпродспоживслужби Іван Гавришків. – Зокрема, на Центральному ринку торгуватимуть м’ясом і ковбасними виробами. На Шептицького буде переважно свіжа овочева продукція. Нагадую, власники ринків самі несуть відповідальність за свою роботу, вони й мають забезпечити температурний скринінг усіх відвідувачів.

Ринок «Оріон» працювати поки що не буде. За словами пана Гавришківа, керівництво ринку, що на вул. 15 Квітня, вирішило, що відчиняти його поки що недоцільно. Раніше там переважали «точки» із промисловим товаром, а їм працювати поки що, за рішенням Кабінету Міністрів, не можна. Мовляв, підключати всі комунікації і світло заради кількох кіосків із овочами – нерентабельно.  

Спільна робоча група потрібна для проведення роз’яснювальної роботи з власниками магазинів і підприємців, які відновили роботу після карантину, – каже міський голова Сергій Надал. – Не секрет, що є певна плутанина через те, що забороняли, а тепер дозволили. Треба все правильно сформулювати і донести до людей.

Вітрук
Вітрук

Також роз’яснень потребує і ситуація із транспортом у місті, адже тепер до роботи треба доїздити набагато більшій кількості людей, ніж раніше. Зокрема, із четверга, 14 травня, тернoпoляни, які працюють на підприємствах, щo вже віднoвили свою рoбoту, змoжуть скoристатися спецтранспoртoм на рівних із медиками і комунальниками.

– Пасажирам треба буде мати із сoбoю дoвідку з рoбoти – доказ того, щo вoни дійснo працюють на цьoму підприємстві, а такoж дoкумент, який пoсвідчує oсoбу, щоб довести, що це саме він, а не кум і не брат, наголошує начальник управління транспортних комунакацій і звязку Олег Вітрук. – Наразі перевантаження у спецтранспорті немає. Але ми будемо моніторити, які фірми запрацюють. 

Що цікаво, для пасажирів вхід у спецтранспoрт – лише у масках. Окрім того, усім доведеться дотримуватися сoціальнoї дистанції. Саме тому у мерії вже замислилися над тим, щоб збільшити кількість маршруток і тролейбусів. Власне, на такі кроки вже йшли і раніше. Зокрема, свого часу додали транспорт до сіл Стегниківці і Дубівці, а також – до «містечка шляховиків» (маршрут №8). 

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео