Оксана Бучко

Тернополянка гончарювала на Говерлі разом з майстрами з України та з-за кордону

image

Улюбленим ремеслом митці вирішили зайнятись на вершині Говерли. Гончарі, серед яких була і тернополянка Уляна Джигринюк, таким чином вирішили привернути увагу до давнього українського мистецтва під час карантину.

Акція отримала назву «Говерла гончарує». Через карантин, який триває у всьому світі, митці відчувають на собі відсутність ярмарок, виставок. Тому вирішили в такий спосіб привернути увагу до мистецтва, пояснила тернопільська майстриня Уляна Джигринюк, пише 24tv.ua.

Зголосилися піднятися на найвищу вершину українських Карпат понад 10 гончарів. Допомогти у сходженні з ними рушили рідні та знайомі.

На найвищій точці 2061 метрів встановлюватимуть рекорд, а саме виготовлятимуть на гончарному колі українські традиційні вироби, зазначили організатори.

Один із учасників, Іван, аби взяти участь у сходженні, прилетів із Нью-Джерсі, де він зараз проживає. Після приїзду до України чоловік відбув карантин, аби долучитись до товаришів.

Примхи погоди не зупинили учасників. Кілька годин, поки гончарювали, падав дощ. Коли ж почали спуск - пішов град. Та ніхто не пожалкував про участь. А усю кераміку, яку зробили, залишили на згадку на Говерлі.

image
image

Фото 24tv.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео