Чортківська громада займається системою управління енергоефективності

DSC_2370

У Чортківській міській раді відбулося засідання координаційної та робочої групи з Європейської Енергетичної Відзнаки. ЄЕВ це система управління якістю та сертифікації для муніципалітетів і регіонів. Вона підтримує місцеві органи влади у впровадженні підходів міждисциплінарного планування та ефективних заходів енергетичної та кліматичної політики. 

ЄЕВ передбачає наступні цілі:

- побудова системи постійного поліпшення організаційно-адміністративної спроможності органів місцевого самоврядування ефективно впроваджувати політику сталого енергетичного розвитку в громадах;

- використання європейських інструментів оцінки організаційної спроможності та існуючого стану ОМС і формування ефективної програми дій;

- надання консультативної підтримки у виконанні програми дій;

- аудит ОМС за визначеними критеріями сталого розвитку та отримання відзнаки після досягнення визначеного рівня відповідності;

- створення депозитарію кращих практик ОМС – учасників ЄЕВ;

- комунікація та обмін досвідом між ОМС- учасниками з України та інших європейських країн;

- промоція міст, які отримали відзнаку серед потенційних інвесторів на міжнародному, національному, регіональному та локальному рівнях.

DSC_2377
DSC_2377

Отже, в першу чергу, йдеться про побудову системи управління енергоефективності в місті. З цією метою було створено робочу групу із впровадження ЄЕВ, до якої залучені фахівці різних управлінь та відділів міської ради, а також комунальних підприємств.

На першому засіданні робочої групи обговорювали основні етапи впровадження ЄЕВ, а саме: базовий енергетичний огляд, формування плану, реалізація плану, звітування, аудит, за результатами якого буде визначено можливість присвоєння ЄЕВ для міста.

На засіданні визначилися із першочерговими завданнями, серед яких остаточне формування фахової команди з впровадження ЄЕВ, а відтак, вже збір інформації енергетичною командою для первинної оцінки муніципалітету. За її результатами буде проаналізовано поточний стан розвитку міста за методологією ЄЕВ, визначено пріоритетні напрямки роботи та, спільно з командою муніципалітету, розроблено план дій.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео