Віра Олександрович

Земля у Тернопільському районі: змінам меж села Смиківці дали добро (фото)

Райрада

Підсумки 6-ї сесії підбили у Тернопільській районній раді. Власне, засідання сьогодні, 30 червня, було звичайним, робочим. Хоча у порядок денний відразу внесли і кілька політичних звернень. 

Нагадаємо, як писав «Терен», депутати планували визнати ботанічну пам’ятку «Козівська липа» і ліквідувати районний Фонд комунального майна. Із цим усім вони успішно впоралися.

Зареєструвалися у конференцзалі приміщення на майдані Перемоги, 1, 43 депутати. На розгляд їм запропонували аж 25 питань. Серед найцікавіших пунктів - зміни меж села Смиківці. «За» врешті були 36 представників Тернопільської районної ради. Вони затвердити «Проект землеустрою щодо зміни меж села Смиківці на території Великобірківської селищної ради». Зробили це відповідно до розробленого проекту землеустрою, додатково включивши земельні ділянки загальною площею 850,796 га. Також встановити загальну площу земель у межах села Смиківці площею 1252,1960 га. 

Звучить, начебто все просто, але насправді цей крок дасть змогу відродити летовище «Тернопіль».

– Цим рішенням депутати не просто змінили межі населеного пункту, а проголосували за збільшення площі нашого летовища, – каже голова райради Віктор Козорог. – Отже, аеропорту таки бути. Дякую депутатам за розуміння щодо розвитку такого стратегічно важливого об’єкту. До слова, аби Тернопільський аеропорт відповідав міжнародним нормам, потрібно добудувати 500 метрів смуги у довжину і розширити її на 3 метри. Тоді Тернопіль зможе приймати літаки майже всіх категорій. Сьогодні районна рада зробила перший крок до цього.

Також на сесії проголосували «за» виконання районного бюджету за І квартал 2021 р. Це рішення підтримали 36 депутатів. Натомість 38 політиків проголосували «за» питання припинення шляхом ліквідації юридичної особи публічного права Фонд комунального майна у Тернопільському районі (код ЄДРПОУ 21165834) за адресою: 46009, Тернопільська область, Тернопільський район, м. Тернопіль, майдан Перемоги, 1. Окрім того, утворити ліквідаційну комісію, що буде цим питанням далі опікуватися.

Уже 39 депутатів підтримали рішення Тернопільської обласної ради від 26.05.2021 р. за №175 «Про надання згоди на безоплатне прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області газорозподільних мереж, що належать до об’єктів державної власності». Що цікаво, 40 депутатів районної ради проголосували за звернення щодо встановлення історичної справедливості у питанні незалежності України. Такий же - слово у слово - текст сьогодні, 30 червня, ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео