Віра Олександрович

Випускники, які набрали по 199 балів під час ЗНО, на Тернопільщині також отримають премію

Основне

Преміювати на лише 200-бальників, а й тих, хто набрав 199 балів під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з базових дисциплін, вирішили у Тернопільській обласній раді.

Проєкт рішення «Про затвердження змін до положення щодо відзначення преміями учнів, студентів закладів освіти Тернопільщини» запропонують на розгляд 2-ї сесії, що відбудеться у липні.

Нагадаємо, за бажання «гризти науку» на Тернопільщині вже відзначили найкращих випускників. Відзнаки і подарунки 200-бальникам вручив голова ОДА Володимир Труш.

Отже, враховуючи пропозицію депутата Тернопільської обласної ради Володимира Мисика, його колегам запропонують проголосувати за оновлені суми для преміювання кращих учнів. У документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Розмір одноразової грошової премії для учнів, студентів закладів освіти Тернопільщини за результатами ЗНО з базових дисциплін становить:

- 2 000 грн без урахування усіх зборів і податків, якщо отримано 199 балів з одного предмета; - 3 000 грн без урахування усіх зборів і податків, якщо отримано по 199 балів з двох предметів; - 4 000 грн без урахування усіх зборів і податків, якщо отримано по 199 балів з трьох предметів; - 5 000 грн без урахування усіх зборів і податків, якщо отримано 200 балів з одного предмета; - 10 000 грн без урахування усіх зборів і податків, якщо отримано по 200 балів з двох предметів; - 20 000 грн без урахування усіх зборів і податків, якщо отримано по 200 балів з трьох предметів.

Відповідно, обласній державній адміністрації (ОДА) наказали щорічно при формуванні проекту обласного бюджету на рік і протягом року змін до нього передбачати фінансування видатків, пов'язаних із такими виплатами.

До слова, тих випускників, які змогли отримати 199 балів під час ЗНО, спершу вирішили преміювати у Тернополі. За словами міського голови Сергія Надала, на такий крок пішли, враховуючи прохання управління освіти. Кошти виділили із міського бюджету.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео