Віра Олександрович

За бажання «гризти науку» на Тернопільщині відзначили найкращих випускників (фото)

209611459_3480895972013963_2369353926336029841_n

Із випускниками з Тернопільщини, які отримали максимальні бали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), сьогодні, 1 липня, зустрівся голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Як повідомили на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація, у цій зустрічі брала участь і головна освітянка краю Ольга Хома.

Нагадаємо, на Тернопільщині цього року найвищий результат під час ЗНО показали 11 випускників. Очільник привітав майбутніх абітурієнтів із новим етапом у житті і принагідно побажав їм подальших успіхів у навчанні та у здобутті вищої освіти. До того ж, Володимир Труш не втратив шанс поспілкуватися із присутніми про те, ким вони мріють стати, які мають плани.

– Кожен із вас є прикладом для інших випускників, – наголошує Володимир Труш. – Адже за цими результатами – багато праці і зусиль. Ви старанно вчилися не один рік і, завдяки наполегливості, ерудиції, всебічному розвитку, досягнули високих успіхів. Дякую також вашим вчителям і батькам, які доклали зусиль до вашого навчання і виховання. Щиро сподіваюся, що кожен із вас знайде свою стежку у житті й буде впевнено нею крокувати.

Окрім того, голова ОДА вручив усім присутнім випускникам відзнаки і подарунки. У такий спосіб він подякував їм за успішність і бажання «гризти науку». Натомість начальниця обласного управління освіти Ольга Хома була під час цієї зустрічі емоційнішою. Вона не приховувала своєї радості від того, що освітній рейтинг нашої області вдається втримувати на належному рівні.

– Гордимося нашою молоддю, яка цілеспрямовано і впевнено йде до мети! – запевнила вона.

До слова, на Тернопіллі є значна кількість випускників, які змогли отримати 198 або й навіть 199 балів під час тестування. Наприклад, у Тернополі таких також вирішили преміювати, бо вони лише трішки не «дотягнулися» до максимуму. За словами міського голови Сергія Надала, на такий крок пішли, враховуючи прохання управління освіти. Зауважимо, 200-бальникам у Тернополі дадуть премію 10 тис. грн за кожну таку оцінку. Кошти виділили із міського бюджету.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео