На Тернопільщині відзначають всесвітній день рейнджера

rshutterstock_225638812 (Copy)

Сьогодні, 31 липня, відзначають Всесвітній день рейнджера – людини, що стоїть на сторожі природоохоронних територій. Відзначають це свято і на Тернопільщині.

Рейнджер - особа, якій доручено охороняти природоохоронну територію. Зазвичай, це «очі та вуха природоохоронної території». Рейнджери більшу частину часу проводять поза межами офісу.

Робота рейнджерів є надзвичайно відповідальною, вони щоденно ризикують власним життям задля збереження природи та недопущення порушення природоохоронного законодавства, захищають ліси та заповідники від браконьєрства та інших незаконних користувачів природних ресурсів, а також оберігають від природніх катаклізмів.

В Україні терміном «рейнджер» можна назвати всіх посадових осіб служби державної охорони природно-заповідного фонду України. Рейнджери заповідників стоять на захисті заповідних територій, збереженні видів та місць їх існування, захисники дикої природи, без яких неможливо винищити браконьєрство, працюють на збереження рідкісних тварин і середовище їх проживання.

Міжнародний день рейнджера - привід звернути увагу на необхідність збереження для нащадків природного багатства України і подякувати всім, хто вибрав охорону природи своєю професією.

- Засновано цей день у 2007 році Міжнародною федерацією рейнджерів, - розповіли  у Природньому заповіднику «Медобори».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео