Віра Олександрович

Тернопільщина - у «зеленій» зоні, але карантин продовжили аж до першого жовтня

Важливо

Уряд України продовжив адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 р. Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук».

Поточна епідемічна ситуація, за словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, - повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на коронавірус.

- Міністерство охорони здоров'я готує лікарні, а кількість ліжок із підведеним киснем, за даними МОЗ, складає майже 100%, - каже Прем’єр-міністр. - Крім того, окремо закупили 15 тисяч кисневих концентраторів, що дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі, тобто вдома.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, у свою чергу, заявив, що наразі навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольованим, тому країна залишається на «зеленому» рівні епідемічної небезпеки.

- Наразі маємо тенденцію до зростання кількості нововиявлених випадків COVID-19, - додає він. - Зокрема, відмічаємо суттєве зростання в Одеській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях. Навантаження на систему охорони здоров’я наразі є контрольованим. Реанімаційні ліжка зайняті на 13%, ліжка «з киснем» - на 9%, апарати ШВЛ - на 3%.

До слова, темпи вакцинації в Україні продовжують зростати. Так, за останній тиждень кількість проведених щеплень в Україні збільшилася на 10%.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео