Віра Олександрович

Подолання труднощів і оптимізму побажали успішним бізнесменам на Тернопільщині

Основне

Кращих платників податків Тернопільщини за підсумками їхньої роботи у 2020 році нагородили сьогодні, 7 вересня. Про це повідомили на сторінці ДПС у Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук».

Що цікаво, урочистості відбулися у приміщенні Тернопільської обласної держадміністрації. Нагородження провели з нагоди Дня підприємця, який відсвяткували ще 5 вересня.

Підприємці10
Підприємці10

Нагороди сумлінним платникам вручали: голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина та голова Ради територіального відділення АППУ у Тернопільській області Іван Іскерський.

- Основним підґрунтям для побудови успішної економічно сильної держави є розвиток підприємництва, – звернувся до представників бізнесу Михайло Яцина. - Адже це - не тільки підвищення добробуту кожної української родини, створення додаткових робочих місць, а й належне наповнення державної скарбниці та зміцнення української економіки загалом. Саме завдяки наполегливій праці підприємців зростають надходження до скарбниць, а жителі нашого краю отримують робочі місця і соціальний захист.

Підприємці4
Підприємці4

Як розповів очільник податкової, упродовж 8-ми місяців до бюджетів усіх рівнів платники податків Тернопільщини спрямували понад 6,4 млрд грн податкових платежів, що на 1,5 млн грн більше, ніж у відповідному періоді торік. При цьому місцеві бюджети отримали 3,5 млрд грн, тобто порівняно із періодом січень-серпень 2020-го забезпечили приріст надходжень майже на 700 млн грн.

Підприємці1
Підприємці1

- Такі надходження – результат злагодженої роботи податкової служби і сумлінних платників податків, - наголосив Михайло Яцина і принагідно побажав підприємцям: «Сьогодні я хочу щиро подякувати вам за виконання зобов’язань перед державою та популяризацію добровільної сплати податків. Бажаю усім представникам бізнесу Тернопілля здоров’я, сімейного благополуччя, успіхів у подоланні труднощів під час ведення бізнесу, взаємної партнерської поваги та оптимізму».

У Тернопільській обласній держадміністрації додали, що промислові підприємства області реалізували промислової продукції на 13 млрд грн (+44,1%), а обсяг виробництва валової продукції сільського господарства склав 5,6 млрд грн. Окрім того, будівельні організації виконали робіт на суму 1,8 млрд грн (+54,8%). Тож у результаті до загального фонду місцевих бюджетів Тернопілля надійшло 3,1 млрд власних доходів (+23,9%).

Підприємці2
Підприємці2

- Пріоритетом у роботі органів влади є покращення бізнес-клімату в області, ми цінуємо ваш вклад у розвиток Тернопільщини і завжди готові сприяти вашому успіху! – сказав, у свою чергу, голова обласної держадміністрації Володимир Труш. - Прагнемо, щоб відносити між владою і бізнесом будувалися на основі взаємоповаги і довіри, відкритості та готовності до діалогу.

До слова, за 7 місяців 2021 року у нашому краї зареєстрували понад 3,6 тис. суб’єктів господарювання: 283 юридичних особи і понад 3,3 тис. фізичних осіб-підприємців. Баланс кількості зареєстрованих щодо числа знятих з реєстрації суб’єктів господарювання -позитивний і становить 1262 одиниці. Причому за вказаний період в області створили понад 5,3 тис. робочих місць.

Підприємці3
Підприємці3

Довідка. Аж 665 суб’єктів господарювання з Тернопілля скористалися пільговим кредитуванням завдяки Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%», уклавши кредитні угоди на суму 2,1 млрд грн. При цьому 14 місцевих підприємців скористалися Програмою часткового відшкодування та реалізували свої інвестиційні проєкти на суму близько 30 млн грн. Їм з обласного бюджету відшкодували понад 2,9 млн грн.

Підприємці5
Підприємці5

Підприємці6
Підприємці6

Підприємці7
Підприємці7

Підприємці8
Підприємці8

Підприємці9
Підприємці9

Фото зі сторінок ДПС у Тернопільській області і Тернопільська обласна державна адміністрація

Вибір читачів за тиждень

Відео