Віра Олександрович

Аби зняти проблему, у Тернополі хочуть купити ще 30 муніципальних автобусів

Вітрук

Аж 30 сучасних низькопідлогових автобусів вирішили придбати для комунального підприємства, що здійснює пасажирські перевезення у Тернопільській громаді.

Відповідно до технічних характеристик, транспорт має бути завдовжки до 10 м і вміщувати до 65-ти пасажирів (див. таблицю унизу – прим.). Це потрібно, аби зняти проблему із добиранням громадським транспортом, впевнені у міській раді. Що цікаво, нові автобуси запланували купити на умовах фінансового лізингу.

Депутати1
Депутати1

Проєкт рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради на укладання договору фінансового лізингу» представив начальник міського управління транспортних мереж і зв’язку Олег Вітрук.

Тож тепер комунальному підприємству «Міськавтотранс» дали дозвіл на проведення процедури закупівлі послуг фінансового лізингу, з метою придбання 30-ти нових низькопідлогових автобусів, що працюють на дизельному паливі. Щоправда, у міській раді висунули кілька істотних умов: - розмір фінансування за операцією фінансового лізингу - не більш як 90 млн грн; - строк операції - не більш як 60 місяців від дати отримання 30-ти нових автобусів; - розмір авансового платежу – не більш як 20% від вартості майна; - процентна ставка – змінювана, у перший рік фінансування - не більш як 10% річних; - комісійна винагорода за надання фінансування у розмірі не більш як 0,2% (разово) та комісійна винагорода за управління у розмірі не більш як 0,4% (щомісячно); - погашення лізингових платежів, що складаються з суми відшкодування вартості майна, нарахованих процентів і комісій, здійснюється щомісячно; - розміри лізингових платежів визначаються згідно з умовами договору фінансового лізингу.

Депутати2
Депутати2

Значного обговорення цієї пропозиції на 10-й сесії не було. Депутати без суперечок зали 39 «за».

Технічні характеристики нового транспорту

Найменування технічних характеристик товару Технічні вимоги
Параметр Сертифікований низькопідлоговий автобус екологічного стандарту не нижче Євро5
Пасажиромісткість, не менше:  
-          загальна 65
-          місць для сидіння 22
Габаритні розміри, мм не більше:  
-           довжина 10 000
-           ширина 2 400
-           висота 3 000
Двигун:  
-          модель, тип Дизельний
-          робочий об’єм, см3, не менше 5500
максимальна потужність, кВт/ за частоти обертанняхв-1         123/2400
   
Рік випуску автомобіля 2020-2021

 

До речі, на цій же сесії управлінню транспортних мереж і зв’язку дали аж 21 млн 841,8 тис. грн на компенсацію за пільгове перевезення електротранспортом і придбання автобусів, а також на фінансову підтримку «Міськавтотранс». Крім того, депутати попросили присвоїти звання Героя України Михайлу Цимбалістому, поскаржилися у Київ на нестачу коштів на медицину, а також – дізналися, скільки насправді є грошей у міській казні.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео