Віра Олександрович

На Тернопільщині отримають ліки, що гальмують утворення тромбів і стимулюють розширення судин

Ліки

Лікарні Тернопільщини отримають препарат для лікування легеневої артеріальної гіпертензії. Ці засоби особливі тим, що гальмують утворення тромбів і стимулюють розширення судин.

Як повідомили у Пресслужбі МОЗ України, 7,5 тисяч ампул «Ілопросту» передадуть уже незабаром. Препарат закупили за державний кошт і пацієнти у лікарнях отримуватимуть його безкоштовно. 

- Розподіл цих засобів між місцевими закладами охорони здоров’я здійснюватиме обласний департамент охорони здоров’я, - уточнюють у МОЗі.

До слова, «Ілопрост» – синтетичний лікарський засіб, що гальмує утворення тромбів і стимулює розширення судин. Також його використовують для лікування дорослих пацієнтів із первинною легеневою гіпертензією для покращення толерантності до фізичного навантаження і послаблення симптомів.

Нагадаємо, діти з Тернопільщини, які мають рідкісну недугу, можуть отримати ліки безкоштовно

Довідка. Загалом у 2021 році за 32-ма напрямами державної програми закуповують 1 120 позицій ліків, медичних виробів і вакцин. Перевірити інформацію про наявність тих чи інших ліків у найближчій до вас лікарні краяни можуть:  - на офіційних вебсайтах регіональних департаментів та управлінь;  - на інформаційних стендах у закладах охорони здоров'я;  - на онлайн-платформі «Є ліки».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео