Віра Олександрович

Тернопільщина: напав на жінку і пенсіонерів, тому має сидіти за ґратами 11 років

85154059-8894-4E5E-99A8-1324F50F4B28

За розбої житель Тернопільщини мав би відсидіти за ґратами 11 років. Утім, вирок ще не набрав законної сили. Обвинувачуваний має право на апеляцію.

Про це сьогодні, 19 листопада, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

- Прокурор Тернопільської окружної прокуратури здійснював процесуальне керівництво та підтримав публічне обвинувачення стосовно раніше судимого громадянина, який пограбував жінку і подружжя пенсіонерів у Тернополі, - пояснюють у прокуратурі. – Йдеться про звинувачення за ч. 2 та ч. 3 ст. 187 КК України – «розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм». Таке карається в Україні позбавленням волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Проте обвинувач довів у суді, що раніше неодноразово судимий житель Тернопільської МТГ може вчинити ще не один злочин. Так, увечері 14 січня 2020 року просто у центрі Тернополя зловмисник напав на жінку і заволодів її особистими речами.

- Того ж дня, продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачений потрапив через незачинені двері до приватного будинку пенсіонерів на вул. Галицькій, - додають у прокуратурі. - Зловмисник кілька разів ударив стареньких, вимагаючи у них гроші, а не отримавши їх, забрав мобільні телефони потерпілих і втік.

За результатами розгляду цього кримінального провадженняу Тернопільському міськрайонному суді чоловіка визнали винним і призначили йому покарання – 11 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна. Чи «врятує» зловмисника апеляція? Незабаром пересвідчимося.

Фото із відкритих джерел  

Вибір читачів за тиждень

Відео