Віра Олександрович

Porsche і Tesla на Тернопільщині переважно зареєстровані на юридичних осіб

Машини

Територіальні громади Тернопільщини вже отримали понад 1,8 млн грн транспортного податку. Причому у переліку елітних авто, за які власникам довелося заплатити, є Porsche і Tesla.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Понад 542,6 тис. грн транспортного податку сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини фізичні особи, - уточнюють у податковій. - Юридичні особи перерахували 1,3 млн грн платежу. При цьому додатково територіальні громади отримали 80,5 тис. грн від фізосіб і 367,4 тис. грн від підприємств та організацій. Оскільки сплата перевищила очікувані показники на 17 та 32%, відповідно.

Загалом із початку року місцеві бюджети поповнилися більш як на 1,8 млн грн транспортного податку, що на 27% перевищило очікування або «плюс» 127,2 тис. грн.

- Нагадаємо, транспортний податок сплачують власники легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більш як 5 років (включно), - наголошують у податковій. - При цьому середньоринкова вартість таких авто має становити понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Ставка транспортного податку становить 25 тис. грн за кожне авто. Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2021 році, розмістили на офіційному вебсайті Міністерства економіки України за посиланням.

Довідка. До переліку потрапили такі марки: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, LandRover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rolls-Royce, Tesla, Mclaren. Загалом це - 248 моделей, що підлягають оподаткуванню у 2021 р.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео