Ростислав Фук

Бійця з Тернопільщини нагородили відзнакою «За бойову доблесть»

Нагороду особисто вручив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський

Воїн 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша Олександр Ільчук з позивним «Білий» був удостоєний срібної відзнаки командувача Сухопутних військ ЗС України «За бойову доблесть». Про це повідомили на сторінці Тернопільського територіального центру комплектування та соціального забезпечення.

Боєць вважає цю нагороду результатом усього непростого шляху, який він пройшов у війську з березня минулого року.

Пам'ятаю наші перші просування вперед на Вугледарському напрямку. Я отримав кульове поранення, полежав у госпіталі, вилікувався, повернувся назад на фронт. Тоді знову наші хлопці пішли вперед. Оскільки я ще кульгав, то залишився на позиції і прикривав їх. В результаті нам вдалося зайняти стратегічну висоту, – пригадує «Білий» своє становлення як захисника України.

Стримуючи «м’ясні штурми» окупантів, на жаль, не обійшлося без втрат – загинули два товариші «Білого».

Один з них досі рахується зниклим безвісти, хоча я знаю, що його вже немає серед живих. Для мене дуже велика мотивація битися далі, щоб витягнути друга, – каже боєць.

Найважливіший, думка про кого підтримує Олександра у важкі хвилини, – це його син, якому днями виповниться три роки: «Я тут, щоб йому ніколи не довелося воювати».

Свою нагороду, яку командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський вручив йому особисто, «Білий» передасть додому. Згодом і сам сподівається повернутися з перемогою.

Читайте також: Військовий з Тернопільщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Фото Тернопільського територіального центру комплектування та соціального забезпечення

Вибір читачів за тиждень

Відео