Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини нагадав, що з грудня треба платити 1430 грн

Яцина_222

Жителі та роботодавці з Тернопільщини вже сплатили понад 4,4 млрд грн єдиного внеску.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-листопада цього року суб’єкти господарювання з Тернопілля сплатили понад 4,4 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Це перевищило торішній показник на 795,4 млн грн або «плюс» 22%.

Лише у листопаді краяни, за його словами, спрямували до бюджету 433,1 млн грн єдиного внеску, що на 55,5 млн грн більше, ніж торік.

- Єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану, - додає Михайло Яцина. - Варто мати на увазі, що несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не нижчій за мінімальну, а з грудня 2021 року це – 1 430 гривень.

До речі, нещодавно головний податківець Михайло Яцина відзначив Тернопільський район, адже саме з цієї території отримали найбільше податкових платежів.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео