Віра Олександрович

Тернопільщина: Центр територіальної оборони хочуть розмістити у колишній лікарні Великого Глибочка (фото)

Лікарня_Глибочок

Центр територіальної оборони Збройних сил України хочуть розмістити на базі корпусів колишньої лікарні у Великому Глибочку.

Через це терміново скликають на збори громадськість. Оголошення оприлюднили на сайті Білецької територіальної громади.

Отже, у повідомленні йдеться (цитуємо): «…о 16:00 у неділю, 12 грудня, у приміщенні Будинку культури с. Великий Глибочок за адресою: просп. Тараса Шевченка, 16 відбудеться зустріч із командиром бригади територіальної оборони Тернопільської області підполковником Євгеном Фоменком щодо розміщення Центру територіальної оборони Збройних сил України на базі корпусів колишньої лікарні у Великому Глибочку…».

Організатори наголосили, що зустріч пройде із дотриманням карантинних вимог. Тому всіх попросили при собі мати засоби індивідуального захисту, паспорт вакцинації або ПЛР-тест.

Гусєв
Гусєв

Нагадаємо, на 3-й сесії Тернопільської облради 17 листопада перед депутатами виступав військовий комісар Тернопільської області Ігор Гусєв. Він описав непросту ситуацію, що склалася навколо тероборони (ТРО) краю.

- На даний час у нас формується 6 окремих батальйонів і управління бригади ТРО, - каже він. – Вони будуть розміщені у Тернополі, Чорткові, Кременці, Теребовля, Бережанах і Бучачі. Завдання бригади – підтримання правового режиму при оголошенні воєнного стану. Вони також можуть виконувати завдання у прикордонних областях. За нами закріплені Волинська та Рівненська області.

За його словами, відповідні програми є у більшості районів краю, однак останнім часом на них не виділяли фінансування. Це треба врахувати, адже в управлінні бригади ТРО має бути до 80-ти чоловік (у Тернополі – прим.), а в окремих батальйонах – до 50-ти чоловік. Такі норми виписані у Законі про національний спротив, що вступає в силу з 1 січня 2022 р.

Гусєв2
Гусєв2

- Наразі для розміщення Тернопільського і Кременецького батальйонів місця визначили, але рішення сесій немає жодних, - додає він. – Є лише рішення про розміщення батальйону на території Чорткова, у лікарні колишнього протитуберкульозного диспансеру, що перебуває на балансі облради.

До слова, рішення щодо Чорткова депутати ухвалили ще на попередній сесії, 10 листопада. Тоді ж стало відомо, що вже є згода постійної комісії на передачу для місцевого підрозділу ТРО приміщення Кременецького психоневрологічного диспансеру. Питання запланували на найближче засідання, а воно відбудеться вже 15 грудня. Тому терміново потрібне і рішення щодо лікарні у Великому Глибочку, адже там планують розмістити загін ТРО Тернопільського району.

Фото з відкритих джерел і трансляції на сайті Тернопільської облради

Вибір читачів за тиждень

Відео