Євгенія Цебрій

Як працюватимуть центри вакцинації Тернопільщини на різдвяні свята

Doctor holding syringe and medicine for vaccination, closeup

Жителі Тернопільщини зможуть вакцинуватися практично під час усіх різдвяних свят. Пункти та центри вакцинації у області будуть зачинені лише на Різдво, 7 січня. У інші святкові вихідні працюватимуть за звичайним графіком. Про це «Терену» повідомили у Департаменті охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. 

Наразі в області працюють 15 центрів та 59 пунктів щеплень. Дізнатися графік роботи та записатися на щеплення можна на vaccination.covid19.gov.ua або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19. Всього з початку вакцинальної кампанії в Тернопільській області щеплено майже 700 тисяч людей. 

Нагадаємо, на новорічні вихідні, 1 і 2 січня, центри та пункти вакцинації області не працювали

Як повідомляв раніше заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Паничев, наприкінці січня у області прогнозують поширення «Омікрону». За словами медика, цей штам протікає легше, однак для невакцинованих, особливо людей старшого віку, становитиме доволі серйозну небезпеку.

На Тернопільщині левова частка вакцинованих – це люди до 60 років, тобто активного віку, у яких є певна потреба в пересуванні та сертифікаті про вакцинацію.

- На жаль, логіка поведінки старших людей така: їм сертифікат не потрібен, отже вакцинуватися не потрібно, - каже лікар-епідеміолог. - Але потрібно змінювати акценти. Ми вакцинуємося не ради сертифікату, а заради запобігання ковіду і смертності у разі, якщо захворіємо. 

Фото: Depositphotos

Вибір читачів за тиждень

Відео