Віра Олександрович

Апеляція не допомогла злочинцям, які підробляли дорогий коньяк на Тернопільщині (фото)

Основне

Трьох учасників організованої злочинної групи, які виготовляли фальсифіковану горілку та коньяк начебто відомих брендів, притягнули до кримінальної відповідальності.

Про це сьогодні, 16 червня, повідомили у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області. Нагадаємо, саме співробітники податкової міліції минулого року, за процесуального керівництва прокуратури Тернопільщини, припинили протиправну діяльність цієї «компанії».

- Під час обшуків тоді вилучили більш як 2 тисячі літрів водно-спиртової суміші, яку видавали за елітний алкоголь відомих брендів, а також обладнання для змішування, очищення та перекачування купажу спиртосуміші, обладнання і витратні матеріали для упакування контрафактної продукції, порожню тару, - звітують податкові міліціонери.

У лютому 2021 р. у Тернопільському міськрайонному суді, за результатами розгляду матеріалів кримінального провадження, винесли вирок, згідно із яким організатора засудили до позбавлення волі строком на 5 років. Хоча при цьому його звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном 3 роки.

- Також організатор незаконного бізнесу повинен буде сплатити штраф у розмірі 136 тисяч гривень, - додають у податковій міліції. - Інших двох учасників злочинної групи засудили до позбавлення волі строком на 4 роки зі звільненням від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк терміном 3 роки. Окрім того, вони повинні були сплатити штраф у розмірі 85 тис. грн кожен.

Додатково кожного із засуджених зобов’язали сплатити до державного бюджету 11,3 тис. грн процесуальних витрат, пов'язаних із проведенням у ході слідства експертиз.

- До того ж, у суді прийняли рішення про конфіскацію фальсифікованої алкогольної продукції та обладнання для її виготовлення та підроблених марок акцизного податку, - наголосили у податковій міліції. – Але обвинувачені із вироком не погодилися та звернулися до Тернопільського апеляційного суду. У скаргах чоловіки клопотали про пом’якшення призначеного їм покарання.

Нещодавно колегія суддів апеляційного суду розглянула ці документи і залишила скарги фальсифікаторів без задоволення, а вирок Тернопільського міськрайонного суду - без змін.

Фото надані Головним управлінням ДФС у Тернопільській області 

Вибір читачів за тиждень

Відео