Віра Олександрович

Коньяк і настоянки масово виготовляли у підпільних цехах на Тернопільщині

41

Діяльність відразу двох підпільних цехів із виробництва фальсифікованого алкоголю припинили на Тернопільщині. Зробили це нещодавно за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Протиправну діяльність, за даними правоохоронців, вів місцевий житель, який організував незаконне виготовлення і збут алкогольних напоїв через посередників. Що цікаво, вони активно використовували служби кур’єрської доставки, замовлення на які приймали через мережу інтернет-сайтів. Тому йдеться про підозру за ч. 1 ст. 204 – «незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» і за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України – «виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів».

39
39

– Працівники Головного управління ДФС в області під час обшуків у двох підпільних цехах виявили і вилучили 1100 л рідини із різким запахом спирту, а також 1270 л підроблених алкогольних напоїв: коньяк, настоянки, горілчана продукція, – кажуть у прокуратурі. 

Окрім того, податківці знайшли у цехах смакові добавки для незаконного виготовлення фальсифікату. Як не дивно, такий випадок у нашому краї виявили вже не один.

– Загальна вартість вилучених з незаконного обігу товарів – 970 тис. грн, – підсумували в обласній прокуратурі. – Підакцизні товари «потягнули» на суму 870 тис. грн.

Наразі фахівці призначили ряд судових експертиз, після завершення яких вирішуватимуть питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення злочинів. Досудове розслідування ще триває. Проте варто зауважити, що у разі доведення провини підозрюваних їм можуть присудити не лише значний штраф, а й позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.

Фото надані пресслужбою обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео