Ростислав Фук

Артилеристи з Тернопільщини привітали українців з Днем Державного Герба (фотофакт)

День Державного Герба України відзначають 19 лютого

Бійці тернопільської 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола оригінально привітали українців з Днем Державного Герба, виклавши декілька тризубів з гільз і тубусів від снарядів. Фото опублікували на фейсбук-сторінці бригади.

Це символ, з яким воїни різних історичних епох захищали нашу державність, прославляли наш народ, виборювали в боях волю та незалежність Української держави. Це символ волі і незламності, хоробрості та єдності Українського народу. Це символ, з яким сьогодні відважні нашої бригади мужньо боронять Українську землю від заклятого ворога і супротивника, окупанта і загарбника. Наш Тризуб з нами завжди і повсюди. Ми тут, ми в строю, ми повернемо наш Державний Герб на кожен клаптик Української землі, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, День Державного Герба України відзначають 19 лютого. Саме в цей день у 1992 році Верховна Рада затвердила тризуб як Малий Герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.

До слова, з нагоди Дня Державного Герба України в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини розгорнули тематичну банерну виставку «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України», яка створена Українським інститутом національної пам'яті у співпраці з видавництвом «Родовід». Експозиція виставки демонструє унікальні зображення Тризуба та його поступову еволюцію від часів Русі до сьогодення, що показує важливу роль Тризуба, як символу Української державності та Української Держави.

Фото 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола та Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини 

Вибір читачів за тиждень

Відео