Ростислав Фук

Чи потрібна ялинка на свята у Тернополі: мер виніс питання на обговорення (відео)

Міський голова пропонує цього року встановити ялинку ради дітей. Адже багато з них, як каже очільник міста, дуже хочуть різдвяного дива

Чи потрібна ялинка на зимові свята у Тернополі? Це питання виніс на обговорення у соцмережах міський голова Тернополя Сергій Надал та поспілкувався з цього приводу з дітьми. За словами мера, діти загиблих Героїв і захисників, які зараз на фронті,  підтримують встановлення центральної ялинки у місті.

Нагадаємо, минулого року через війну в країні у Тернополі не було головної новорічної ялинки. Натомість на Театральному майдані працювала Резиденція святого Миколая, а також була влаштована різдвяна шопка.

Я маю з цього приводу власну думку, але є діти - наші тернопільські діти, діти Героїв, які віддали життя на війні, діти Захисників, які зараз на фронті, і вони висловлюються за встановлення ялинки. Можливо через те, що минулого року їздили в сусідні міста, щоб побачити прикрашену ялинку. Можливо через те, що їм дуже потрібне різдвяне диво. І саме діти наших Героїв запропонували, щоб ця ялинка стала символом нашої майбутньої Перемоги, а маленькі тернополяни зможуть долучитися до прикрашання ялинки, власноруч зробивши разом з вчителями патріотичні іграшки, – каже Сергій Надал.

За його словами, кошти на ялинку з міського бюджету витрачатися не будуть. Ялинка куплена вже давно, уся святкова ілюмінація теж. Витрати на електроенергію готові взяти на себе небайдужі підприємці.

Якщо не буде електроенергії, ялинка теж не світитиме. Ворог не може забрати в наших дітей радість Різдва, – зазначив міський голова.

До слова, під час опитування, яке днями провели журналісти Терену, одні вважали, що це не на часі і будь-які святкування цьогоріч недоречні, інші - що ялинка все ж потрібна.

Фото з відкритих джерел, відео Сергія Надала

Вибір читачів за тиждень

Відео