Ростислав Фук

До Тернополя під виглядом гуманітарної допомоги привезли брендовий одяг та взуття для магазинів

Речі псевдоволонтери розвантажували на складі у Тернополі

Незаконний збут партії товарів, які ввезли під виглядом гуманітарної допомоги, заблокували працівники СБУ разом з прикордонниками та митниками. Про це повідомляє управління СБУ Волинської області.

Порушники ввозили новий брендовий одяг та взуття  через митний пункт пропуску «Ягодин». 

Далі вони прямували до Тернополя, де розвантажували речі на складі Штабу добровольчого спротиву у Тернополі. У подальшому ділки планували продавати ввезений товар у мережі магазинів, один з яких знаходиться на території цього складу. Оперативники встановили, що незаконну схему організували члени київського благодійного фонду, – йдеться у повідомленні. 

Триває досудове розслідування за частиною 3 статті 201-2 ККУ (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). Наразі встановлюють всіх осіб, причетних до злочину. Правоохоронці вирішують питання про повідомлення зловмисникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Як писав Терен, на Тернопільщині з’явилося чимало шахраїв, які підлаштовуються під реалії сьогодення і наживаються на довірливих людях. Так, нещодавно вимушена переселенка втратила всі заощадження під час пошуку квартири в оренду у Тернополі

Фото: Управління СБ України у Волинській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео