Олеся Поліщук

Дорожники розповіли про стан автошляхів на Тернопільщині

images (1)

Вже другу добу дорожники чистять державні автошляхи Тернопільщини. Аби забезпечити проїзд територією області з 4 ранку неділі 200 шляховиків чистять і посипають майже 1,5 тисячі кілометрів.

Про це повідомляє пресслужба САД у Тернопільській області.

На дорогах державного значення працює 170 спецмашин, серед яких 81 КДМ з відвалом, 13 автогрейдерів, 15 тракторів з відвалами, 33 навантажувачі, 28 патрульних машин.

За словами дорожників, техніка підрядних організацій оснащена GPS-трекерами, тому Служба автомобільних доріг у Тернопільській області може чітко контролювати роботу організацій.

- Завдяки скоординованій роботі із патрульною поліцією та ДСНС перекриття руху вдалося уникнути. Вантажівкам, котрі не змогли самостійно виїхати, оперативно надали допомогу та не допустили утворення транспортного колапсу, - йдеться у повідомленні.

Робота дорожніх організацій не припиняється. Зранку, 8 лютого, заступила чергова зміна.

- Потужний боковий вітер та інтенсивний снігопад миттєво нівелюють роботу дорожників. Першочергово ліквідовують наслідки негоди на автошляхах міжнародного, національного та регіонального значення, - повідомляють працівники дорожньої галузі.

Із огляду на складні погодні умови, водіїв просять не вирушати без необхідності у далекі поїздки. Якщо протектор на ваших шинах стерся – не наражайте себе на небезпеку, залишайтеся вдома.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео