Ростислав Фук

Дружина та діти бійця з Тернопільщини просять підписати петицію про присвоєння йому посмертно Героя України

Руслан Біленький був нагороджений відзнакою від Валерія Залужного «Золотий хрест». Вічна пам'ять

Петицію про присвоєння посмертно звання «Герой України» загиблому 33-бійцю Руслану Біленькому зареєстрували на офіційному інтернет-представництві президента України.

Звертаємося до вас від імені дружини та дітей з проханням присвоїти почесне звання «Героя України» посмертно моєму чоловіку Руслану Біленькому. З початку повномасштабного вторгнення пішов добровільно до військомату Святошинського району, – йдеться в дописі.

У черні 2022 року військовий вперше потрапив на передову на Донеччині. Був танкістом та водієм-механіком, воював у Краматорську, Іванковому, Бахмуті. Вивозив з поля бою поранених та вбитих бійців. У липні був перший приліт по їхній машині і перша контузія. Після цього ще було декілька контузій та осколкові поранення. Виходив на штурмові завдання, був під фосфорними та газовими ракетами

Руслан був нагороджений відзнакою від Валерія Залужного «Золотий хрест». Також є грамоти, подяки і медаль ветерана війни.

2 березня на полігоні в чоловіка стався серцевий напад. Нагадаємо, його забрали в шпиталь, але не змогли врятувати життя.

Він відважно виконував свій обов'язок громадянина України, поклавши життя заради того, щоб сім'я, діти, рідні та всі українці мали не залежну країну. Дуже багато спогадів він залишив у своїх побратимів з якими він воював опліч . Останні півтора року він знаходився весь час на передовій, а з сім'єю бачився, на превеликий жаль, дуже мало. Залишив дружину вдовою і двох синів сиротами. Старшому 9 років, молодшому – 6, – каже дружина.

Підтримати петицію можна, натиснувши ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео