Ростислав Фук

На Тернопільщині підозрюють двох чоловіків у продажі канабісу (фото)

20 грамів наркотику коштували понад 1000 гривень, кажуть правоохоронці

За процесуального керівництва тернопільських прокурорів повідомлено про підозру військовослужбовцю та цивільному за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 38- та 41-річний підозрювані налагодили торгівлю канабісом на території Кременецького району, передаючи речовину із рук у руки, а також використовуючи так званий метод «закладок». Після перерахунку коштів клієнти могли безпосередньо або в обумовленому місці отримати свою дозу.

Як повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області, підозрювані - жителі Тернопільщини та Запоріжжя. Обоє уже потрапляли в поле зору працівників поліції.

Уродженець Кременеччини відбувся умовним терміном покарання за наркозлочини, а його спільник влітку 2022 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини.

Правоохоронці встановили, що 20 грамів наркотику коштували понад 1000 гривень. Задокументовано декілька фактів продажу. Затримали чоловіків в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У ході обшуків у помешканні затриманих правоохоронці виявили та вилучили близько 200 грамів «канабісу», ваги, мобільні телефони, пристрої для вживання наркотичних засобів.

На цей час ухвалою Тернопільського міськрайонного суду до обох фігурантів застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 214 тисяч кожному. Їх підозрюють за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. За вчинене їм загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оперативники встановлюють, де підозрювані брали товар для продажу. Триває слідство.

Фото Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

Вибір читачів за тиждень

Відео