Ростислав Фук

Ексдиректора підприємства на Тернопільщині судитимуть за розтрату чужого майна на понад 17 млн грн

За вчинене підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі

Правоохоронці зібрали докази протиправної діяльності 50-річного жителя Тернопільського району, який, перебуваючи на посаді директора аграрного підприємства, розтратив чуже майно в особливо великих розмірах. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що одна з компаній уклала з приватним підприємством, яке на той час очолював фігурант, договір про зберігання зерна ріпаку для подальшого перероблення його на олію. Проте директор агропідприємства вирішив заробити на чужій продукції, знайшовши покупця за кордоном. Без погодження з власником товару уклав з іноземною компанією договори на експорт і реалізував 902 тонни чужої ріпакової олії вартістю понад 17,5 мільйонів гривень.

Частину незаконно отриманих за ріпакову олію коштів підозрюваний легалізував, конвертувавши їх у понад 3,5 мільйона гривень, – йдеться в повідомленні.

Протиправні дії директора підприємства викрили співробітники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Тернопільщини.

Йому було оголошено про підозру за двома статями Кримінального кодексу України – частина 5 статті 191 (розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, вчинена шляхом зловживання службовим становищем) та частина 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт стосовно фігуранта до суду. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео