Ростислав Фук

«Емоції переповнюють»: захисник із Тернополя вперше побачив другого сина (фото)

Хлопчик народився з вагою три кілограми сто грамів та зростом 50 сантиметрів

Військовослужбовець з Тернополя Любомир Перожак, який втратив на війні обидві ноги, забрав новонародженого сина і дружину із пологового будинку. Про це пише Суспільне.

Любомир розповів, що син народився з вагою три кілограми сто грамів та зростом 50 сантиметрів.

Це мій другий син. Я щасливий, емоції переповнюють. Ми з дружиною вирішили назвати сина Артемієм. Вибрали саме його, бо воно символізує мужність і силу, – каже захисник.

Любомир Перожак втратив обидві ноги під час артобстрілу села Масютівка у лютому 2023 року. Тепер реабілітується. Сьогодні Любомир вперше побачив другого сина.

Дружина військовослужбовця Юлія Перожак розповідає, вагітність проходила важко:

Було важко. Хочу додому дуже, хочу до старшого сина. Хочу вже побачити і обійняти. Старшому сину два з половиною роки сьогодні.

Любомир пересувається на милицях. Зараз очікує на протезування другої ноги.

Привітати Любомира і Юлію з народженням другого сина прийшов заступник командира 83 батальйону Максим Луковський, який указом президента України нагородив захисника орденом «За мужність» третього ступеня.

Не кожна нагорода поверне військовослужбовцю здоров’я, життя і ноги. Я дякую, що командир приїхав, привітав. Шкода, що не вийшло іншим військовослужбовцям приїхати, моїм побратимам з якими я стояв пліч-о-пліч. Але, все ж таки, я радий, щасливий і дякую командиру, з яким із 2014 року. І з 2022 року ми так само почали захищати Україну, надихати українців на перемогу. Будемо йти разом до перемоги — каже Любомир Перожак.

Фото 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ

Вибір читачів за тиждень

Відео