Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини підрахував, скільки грошей отримали громади

Яцина

Територіальні громади Тернопільщини вже отримали понад 3,5 млрд грн різних податкових платежів. Приріст надходжень щодо рівня 2020 року - 688,5 млн грн.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків уже перерахували трохи більш як 3,5 млрд грн платежів, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Приріст надходжень щодо торішнього рівня склав 688,5 млн грн.

Серед платежів, яких територіальні громади краю отримали найбільше: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок (ЄСВ), плата за землю, податок на нерухоме майно, а також - акцизний податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

- Із початку року сплатили 2,4 млрд грн ПДФО, що на 475,9 млн грн більше, ніж торік, - деталізує Михайло Яцина. – Причому представники малого бізнесу перерахували 524,7 млн грн ЄСВ, а це – «плюс» 80,2 млн грн до показників 8-ми місяців 2020 року. Плати за землю спрямували 287,7 млн грн, що на 46 млн грн більше.

До того ж, надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 126,6 млн грн ­– «плюс» 33,7 млн грн. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 78,1 млн грн, а це – «плюс» 10,9 млн грн до показників січня-серпня 2020 року.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео