Орест Сарматський

Харків аплодував талановитому художнику з Тернополя

заставка-кіналь

Виставка «Князі України-Русі. Історія еліт» експонувалася у Науковій бібліотеці Харківського Національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова

У Науковій бібліотеці університету відбула виставка графіки українського художника Олега Кіналя «Князі України-Русі. Історія еліт». На виставці представлено 18 портретів українських князів та королів двох династій – Галицької та Острозької, правління яких відбувалося упродовж майже 700 років, йдеться на сайті університету.

da341754e5d9f199a967daa01e4a8325
da341754e5d9f199a967daa01e4a8325

Імпрезу відкрила модератор проекту, член Спілки журналістів України, лауреат премії ООН в галузі телебачення Тетяна Бабіна. Вона розповіла про проект «Князі України-Русі. Історія еліт», висловила щиру подяку директору НБ Н. О. Євсюковій та колективу бібліотеки за організацію виставки та сподівання на подальшу співпрацю.

Гості та бібліотекарі із великою зацікавленістю переглянули фільм «Грані часу. Князі», який демонструвався у читальному залі №1, та дізналися про ідею створення портретів князів та королів України-Русі, тривалу роботу художника, ознайомилися з його планами на майбутнє.

DSC05003
DSC05003

Після перегляду було проведено екскурсію виставкою, де відвідувачі змогли дізнатися цікаві факти про кожного із представлених видатних історичних постатей та обмінятися своїми враженнями.

DSC05001
DSC05001

Організатори виставки щиру подяку висловили художнику Олегу Кіналю, його дружині – дизайнеру Наталії Кутній-Кіналь, модератору проекту Тетяні Бабіній, працівникам Харківської обласної бібліотеки для дітей за допомогу в організації мистецької акції, всім науковцям та студентам університету, які відвідали експозицію.

Фото автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео