«Херсонщина – це Україна»: у Тернополі відкрили благодійну виставку (фото) 

На виставці можна придбати картини, кошти за які підуть на потреби ЗСУ та відбудову культурних пам’яток південних регіонів України

Кавуни, виноград, соняхи, море зображені на картинах проєкту «Херсонщина – це Україна». Виставку з такою назвою відкрили у  Тернополі 7 лютого.

«Херсонщина – це Україна» - це мистецький благодійний проєкт, до якого долучилися 20 митців, дев’ятеро з яких входять до Національної спілки художників України. Вони написали понад п’ятдесят картин у рамках артрезиденції в Умані. А також ще близько 50 картин передали для участі у виставках і подальшого їх продажу на офлайн і онлайн-аукціонах. Кошти від продажу картин підуть на потреби ЗСУ, і після звільнення окупованих територій – на відбудову культурних пам’яток південних регіонів України. Під час відкриття виставки у Тернополі відбувся аукціон 10 картин, які передали художники для підтримки захисників. 

Це вже восьма виставка. У кожному місті додаються картини від небайдужих художників. У Тернополі представлена 101 робота. Їх автори - професійні художники і аматори, - розповідає співорганізаторка виставки, голова благодійного фонду “Це Крафт” Вікторія Кулакова. 

Проєкт “Херсонщина - це Україна” створений для того, щоб морально підтримати жителів окупованої й звільненої частини Херсонщини та вимушених переселенців з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпровської та інших областей.

Ми хочемо показати, що війна зачіпає нас усіх, не лише жителів тих регіонів, де ведуться бойові дії. Що усі ми хочемо повернутись додому. Ця виставка - це об’єднання нас усіх,  - зазначає організатор виставки, голова правління ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» Павло Ярмій.

Довідка

Виставка триватиме у залі Тернопільської обласної Національної Спілки Художників України на вул. Сагайдачного, 13 до 1 березня. Подивитися на картини або придбати їх можна з 10.00 до 16.00 у всі дні, крім понеділка і вівторка. Долучитися до проєкту можна й онлайн. Охочі можуть замовити картини на сайті співорганізатора проєкту БФ «Це Крафт», де зібрані всі картини.

Загалом проєкт не матиме закінчення, допоки художники, ілюстратори та інші митці мають бажання надавати свої твори, а люди всього світу в бажанні підтримати Україну будуть їх купувати, кажуть організатори. 

Владислава Капітан

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео