Божена Волинець

Учні тернопільських шкіл відвідали незвичайну екскурсію (фоторепортаж)

Screenshot - 23_09

Сьогодні, в рамках пілотного проєкту «Зустріч з військом», який реалізовує громадська організація «Партнерство миру» за підтримки командування Сухопутних військ Збройних Сил України, відбулась зустріч учнів Тернопільських загальноосвітніх шкіл з військовослужбовцями 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола.

- Під час зустрічі артилеристи розповіли про особливості служби у своїх підрозділах, показали зразки стрілецької зброї, розгорнули в бойове положення десятитонну гармату 152-го калібру. Учні запитували, які обов’язки покладають на військовослужбовців, які завдання виконують в зоні проведення операції Об'єднаних сил, що потрібно, щоб стати професійним військовим, - йдеться у дописі 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

1
1

7
7

6
6

Мета проєкту – сформувати суспільний інтерес серед молоді до виконання військового обов’язку та проходження військової служби в лавах ЗСУ. Цей комплекс заходів дає можливість молоді ближче познайомитися з військовою справою, з командирами, а згодом мати змогу долучитися до захисту своєї Батьківщини.

- Подорожуючи військовою частиною, школярі не приховували емоцій, із захопленням ділились враженнями від почутого, побаченого. Чергову порцію адреналіну юнаки та дівчата отримали від військової амуніції та зброї, яку тримали у своїх руках, від студії бойової слави зробленій в стилі артінсталяції, - коментують у пресслужбі.

2
2

3
3

4
4

5
5

Дні відкритих дверей в частині проводяться не вперше, плануються й надалі в майбутньому.

13
13

12
12

9
9

8
8

11
11

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео