Олена Чепіль

Що варто знати про субсидії на новий опалювальний період 

Частині жителів Тернопільської області субсидії перерахують автоматично

Про зміни законодавства у сфері субсидіювання, нарахування та поновлення субсидій розповів під час брифінгу заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду (ГУ ПФУ) в Тернопільській області Володимир Івахов.

Нагадаємо, функцію з виплати субсидій та пільг на оплату комунпослуг ще рік тому передали органам Пенсійного фонду. Саме сюди жителі Тернопільщини зможуть звертатися щодо призначення, поновлення чи продовження житлових субсидій та пільг. Пенсійний фонд сам зіставлятиме дані декларації: адреси потенційних одержувачів, отримані ними комунальні послуги, а також доходи членів сім'ї. На сьогодні у жовтневих відомостях на виплати субсидій є 49 145 одержувачів та понад 33 тис. пільг на оплату житлово-комунальних послуг. 

Середній розмір субсидії 832 гривні, а пільги – 835 гривень 60 копійок. Варто зазначити, що частині громадян субсидію перерахують автоматично.

Тим громадянам, які користувалися субсидіями протягом неопалювального періоду, вона поновлюється автоматично, - каже Володимир Івахов.                                                                         

Громадянам, яким не призначили допомогу на літній період, не матимуть субсидії і в період опалювального сезону.

Проте, деяким жителям області все-таки потрібно після закінчення опалювального сезону подати нові звернення для призначення житлової субсидії.

До цієї категорії відносяться господарства, в яких зареєстровані особи, що не проживають там. Також ті, які отримували субсидію на тверде паливо та скраплений газ, - зазначає начальниця відділу надання житлових субсидій ГУ ПФУ в Тернопільській області Оксана Дендевич.

Якщо заяву для призначення житлової субсидії подати до кінця листопада – допомогу нарахують з 1 жовтня і до кінця опалювального сезону.       

Звернення про призначення житлових субсидій можна подавати до сервісних центрів Пенсійного фонду України, а також до органів місцевого самоврядування. Крім цього, є можливість надсилати заяви поштою за адресою м. Тернопіль, вул. Майдан волі, 3, - зазначає Володимир Івахов.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео