Тетяна Бакай

Колядували і діти, і дорослі: у селі на Тернопільщині зібрали 180 тисяч гривень на потреби воїнів зі своєї громади (фото, відео)

Згуртували село допомагати армії двоє місцевих братів-стоматологів — Степан та Володимир Бабини, які їздять на передову лікувати зуби захисникам

Колядували, щедрували й маланкували з однією метою — зібрати гроші на підтримку військовослужбовців. Таку ініціативу проявили у селі Дорогичівка Товстенської громади на Тернопільщині. Згуртували село допомагати армії двоє місцевих братів-стоматологів — Степан та Володимир Бабини, які їздять на передову лікувати зуби захисникам. Спільними зусиллями під час різдвяних свят люди зібрали 180 тисяч гривень на підтримку воїнів з їхньої громади. 

Ми вирішили поєднати дві корисні справи, адже колядуючи ми можемо відроджувати наші традиції, а збираючи кошти — допомогти нашим односельцям, які захищають Україну. Зараз близько десяти хлопців з нашого села на фронті, тож їм необхідна наша допомога, — розповів Терену Степан Бабин. 

Колядували на потреби захисників і діти, і дорослі. Щоб охопити більшу частину села, люди ділилися на декілька груп і намагалися завітати у кожну домівку, щоб привітати жителів зі святами та зібрати пожертви на потреби воїнів. Колядки та щедрівки обирали різноманітні, як старі усім відомі, так і сучасні. Також селом ходив вертеп.  

Із початком повномасштабного вторгнення жителі Дорогичівки намагаються збирати й передавати бійцям не лише кошти, але й різноманітні смаколики. За кошти, зібрані під час різдвяних свят, планують купити дорогі речі,  які самостійно військовим придбати важко.

Ми завжди телефонуємо та запитуємо у хлопців, які у них є запити. Цього року лише починаємо купувати усе необхідне. До прикладу, минулого року нам вдалося купити 2 старлінки, тепловізійну насадку для прицілу, 4 зарядні станції. Буває й таке, що хлопці кажуть, що їм нічого не треба і краще спрямувати ці кошти на інший батальйон, — каже стоматолог-волонтер.  

Брати Степан і Володимир Бабини часто бувають на фронті та допомагають воїнам позбутися зубного болю. Днями вони повернулися з чергової поїздки на Донеччину, де були тиждень. Медики працюють на волонтерських засадах від початку повномасштабного вторгнення. Адже розуміють, що потреба у лікуванні зубів є, але не кожен військовий має змогу виділити на це час, тому їдуть до захисників просто на фронт. 

Читайте також: «Зубний біль на фронті нереально терпіти»: двоє братів-стоматологів з Тернопільщини лікують захисників на передовій

На Тернопільщині наколядували понад 70 тисяч гривень на ЗСУ.

Фото, відео з особистого архіву Степана Бабина

Вибір читачів за тиждень

Відео