Тамара Коблик

В Україні перестав працювати інтернет-портал Ukr.net

Усі сервіси вебпорталу недоступні для користувачів

У ніч на четвер, 7 березня, всі сервіси одного із найпопулярніших інтернет-порталів України Ukr.net недоступні для користувачів. Люди не можуть зайти на сайт, оновити стрічку новин, також не працює пошта. Як повідомило у своєму пресрелізі керівництво Ukr.net, причиною такої ситуації є те, що американський реєстратор доменних імен Network Solutions заблокував домен. Про це пише Захід.нет.

Сьогодні вночі реєстратор доменних імен Network Solutions раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net... Розв'язати проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося, – вказали в інтернет-сервісі.

В Ukr.net висловили сподівання, що зможуть отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора.

Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі ukr.net та користуються поштою @ukr.net, не можуть цього зробити зараз. Ми робимо все можливе, щоб відновитися, – йдеться у повідомленні.

Ukr.net також звернулися з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

Зазначимо, що останній масштабний збій у роботі сервісу був у 2019 році. Тоді його пов'язували з тим, дата-центр компанії був повністю знеструмлений.

Нагадаємо, днями користувачі популярних соцмереж Facebook та Instagram, які належать компанії Meta, впродовж понад години мали проблеми з доступом до соціальних мереж.

Також 12 грудня 2023 року  стався масштабний збій в мережі «Київстар».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео