Тамара Коблик

Міносвіти оприлюднило покрокову інструкцію щодо онлайн-вступу

Учасники творчих конкурсів мають подати дві заяви в електронному кабінеті

У Міністерстві освіти та науки представили покроковий алгоритм дій для абітурієнтів, які готуються вступити до закладів вищої освіти. Для цього всі мають створити електронні кабінети. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Цього року вступна кампанія переважно відбувається онлайн. Це зменшує кількість паперової роботи та дозволяє вступникам бути більш мобільними, — написав він.

Міністр звернув увагу тих, хто вступає за співбесідами і творчими конкурсами: у новоствореному електронному кабінеті з 3 до 10 липня обов’язково слід зареєструватися на випробування в електронному кабінеті. Для цього є спеціальний модуль: «Реєстрація на вступне випробування (співбесіда, творчий конкурс, фахове випробування)».

Такі заяви дають можливість узяти участь у співбесідах та творчих конкурсах, а після їхнього успішного складання — подати заяви на вступ до ЗВО (з 19 липня), — повідомив Оксен Лісовий.

За словами міністра, заяви на вступні випробування не є заявами на вступ. Це різні типи заяв. Тож, якщо особа вступає за співбесідою або творчим конкурсом, має подати обидва типи заяв в е-кабінеті.

Зареєструвати кабінет можна за посиланням.

Ілюстрація: МОН

Вибір читачів за тиждень

Відео