Митрополит Василій відслужив Архиєрейську Божественну Літургію у Хмельницькому (фото)

IMG_9189 (Copy)

27 травня на свято Зіслання Святого Духа у Хмельницькому храмі Пресвятої Трійці (мікрорайон Дубове) Архиєрейську Божественну Літургію очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк). Про це повідомила Наталя Грищук на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Щирими вітаннями, запашним короваєм та квітами зустрічали Владику наймолодші парафіяни – дітки. Розчулений Митрополит поблагословив їх та запросив усіх до храму.

Надурочистою видалася Служба Божа цього разу, адже саме у день П’ятдесятниці тут зазвичай святкують престольний празник, а нинішні врочистості запам’ятаються ще й освяченням храмового розпису та пам’ятної дошки Митрополиту Андреєві Шептицькому – його ймення віднедавна носить вулиця, на якій знаходиться церква, що більше, аніж символічно. І тепер усіх, хто ступатиме на поріг цього храму, зустрічатимуть проникливий погляд Митрополита та його воістину глибинні слова: «Мудрість життя полягає в тому, щоб любити те, що направду є добром».

По-батьківськи доброю та по-філософськи мудрою була і проповідь Архиєрея. Роздумуючи над подією Зіслання Святого Духа на апостолів, Владика ще раз пригадав історію та сутність одного з найвеличніших християнських свят.

По завершення Літургії, Владика сердечно подякував за богоугодне служіння Синкелу Кам’янець-Подільської єпархії, Митрофорному Протоієрею Івану Данкевичу, вручив подячні грамоти настоятелеві храму Пресвятої Тройці отцю Роману Соколовському та усім, хто у той чи інший спосіб спричинився до помочі у справі оздоблення та розпису церкви. А після освячення води та зілля поблагословив кожного, хто взяв участь у цій урочистій спільній молитві.

IMG_9208 (Copy)
IMG_9208 (Copy)

IMG_9134 (Copy)
IMG_9134 (Copy)

IMG_9070 (Copy)
IMG_9070 (Copy)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео