Ростислав Фук

На Тернопільщині двоє п’яних водіїв намагалися відкупитись від поліцейських

Чоловікам загрожує до чотирьох років позбавлення волі

У Борщеві та Збаражі нетверезі водії пропонували співробітникам групи реагування патрульної поліції хабарі, аби вони не складали на них адмінпротоколи за керування автомобілями у нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Так, у Борщеві поліцейські за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль Honda Accord. За кермом перебував 39-річний житель Мельнице-Подільської громади. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Це підтвердив огляд, який він пройшов на місці зупинки.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував поліцейським 100 доларів США. Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група.

Ще один випадок зафіксували у Збаражі. Водій автомобіля Audi A4, який сів за кермо у нетверезому стані, обіцяв поліцейським надати 2000 гривень за не складання на нього адмінпротоколу.

За обома фактами розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські склали на водіїв протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке правопорушення передбачений штраф у розмірі 17 000 гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео