Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій буса пропонував 200 доларів хабаря патрульним

Чоловік відповідатиме у суді за порушення правил дорожнього руху та за спробу дати хабар

Автомобіль «Mercedes-Benz Vito» зупинили бережанські патрульні за порушення правил дорожнього руху 5 жовтня, близько 17:00. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Автомобілем керував місцевий 67-річний житель. Під час перевірки з'ясувалося, що чоловік сів за кермо у стані сп'яніння. Коли правоохоронці почали оформляти протокол відповідно до статті 130 КУпАП, водій спробував відкупитися – запропонував хабаря сумою 200 доларів США.

Проте це не допомогло. Чоловік відповідатиме у суді за порушення правил дорожнього руху та за спробу дати хабар.

17 000 гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами впродовж року - покарання, яке отримують водії за їзду у стані алкогольного сп'яніння. Про це знають усі кермувальники, але продовжують порушувати правила, сподіваючись на везіння. Проте щастить не всім і саме тоді, коли їх зупиняють працівники поліції, порушники намагаються відкупитися. Правоохоронці наголошують, що за пропозицію або надання неправомірної вигоди загрожує кримінальна відповідальність, а усі дії порушників поліціянти фіксують за допомогою технічних засобів, – кажуть поліцейські.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео