Ростислав Фук

На Тернопільщині ремонтують аварійний міст над Стрипою (фото)

Наразі підрядна організація проводить демонтаж зруйнованих балок прогонової будови споруди

Триває ремонт 36-метрового моста через річку Стрипа на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська поблизу Зборова. Про це повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільської області.

Наразі підрядна організація проводить демонтаж зруйнованих балок прогонової будови споруди. Напередодні зношене покриття мосту відфрезерували, демонтували перильне та бар’єрне огородження.

Паралельно виконується монолітний упор конуса, ремонт конусів (влаштування арматурних каркасів на укосах).

Проїзд через міст перекритий. Поруч збудована тимчасова об’їзна дорога, рух транспорту на якій відбувається у реверсному режимі і регулюється світлофором. Просимо водіїв бути особливо уважними на ділянці та дотримуватись вимог тимчасових дорожніх знаків, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міст через річку Стрипа розташований на обході міста Зборів. Через тривалу експлуатацію та збільшення транспортного навантаження впродовж останніх 10 років відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ці пошкодження загрожують руйнуванням мосту та повній паралізації руху транспорту на дорозі міжнародного значення і стратегічному гуманітарному коридорі.

Спеціалісти визнали цей міст аварійним. З огляду на це Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала капітальний ремонт об'єкта якнайшвидше.

До слова, в червні Кабінет Міністрів України спрямував на ремонт об'єкта субвенцію – залишок виділених минулого року Європейським інвестиційним банком кошти. Це один з 3 об’єктів транспортної інфраструктури у Тернопільській області, які ремонтуються коштом ЄІБ.

Читайте також: На Тернопільщині вперше за 30 років ремонтують аварійний шляхопровід

Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео