Ростислав Фук

На трасі Тернопіль - Львів повністю перекрили міст на ремонт

Поруч із мостом побудували тимчасову об’їзну дорогу

Із 4 серпня заборонили рух усіх видів транспорту мостом через річку Стрипа на обході міста Зборів (км 31+986). Стартує ремонт аварійної штучної споруди, повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Поруч із мостом побудували тимчасову об’їзну дорогу, яка здатна витримати як легкові авто, так і вантажівки. Рух нею буде здійснюватися у 2 сторони.



Просимо водіїв бути уважними на ремонтованій ділянці траси, зважати на нові дорожні знаки та неухильно дотримуватися їхніх вимог. Прогонова будова мосту буде демонтована, – йдеться в повідомленні.

До слова, 36-метровий міст через річку Стрипа був збудований у 1986 році. Він перебуває в аварійному стані. Серйозні пошкодження можуть призвести до руйнування переправи. Відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди.

З огляду на стратегічну важливість траси М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська для логістики області та країни, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала невідкладний ремонт мосту.

Роботи виконуватимуться за кошт Європейського інвестиційного банку.



Плануємо замінити прогонову будову, відремонтувати опори, влаштувати перехідні і розподільчу плиту, тротуари, нанести гідроізоляцію та захисне покриття тротуарів, провести антикорозійний захист підмостових поверхонь, влаштувати 2 шари асфальтобетонного покриття, нанести розмітку, встановити нове бар’єрне і перильне огородження, – кажуть на сторінці установи.

Фото Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео