Ростислав Фук

На Тернопільщині розкидатимуть приманки з вакциною для диких тварин

Громадян закликають не брати до рук капсули з вакциною

На території двадцяти семи територіальних громад Тернопільської області впродовж третьої декади листопада проведуть осінню кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною. Про це повідомили на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільської області.

Приманки з вакциною розповсюджують на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах – на перехрестях доріг, на території вирубок. Для цього на території області створені бригади, до складу яких входять представники Держпродспоживслужби, державної служби ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, Національної поліції, лісового та мисливського господарства, користувачі мисливських угідь.

Приманка з вакциною, яка розповсюджується – безпечна для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів (розмір сірникової коробки із запахом м’ясокісткового борошна). Прохання до жителів області: при виявленні даних приманок - не брати їх руками і не переносити з місць розкладання, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео